Transport Moldova Bolzano Pasageri Colete


Bolzano este capitala sudului Tirolului, partea Italiei vorbitoare de limba germana.
Este cel mai mare oras din regiune, iar muzeul arheologic este renumit in lume pentru Omul Gheturilor "Otzi". Mai este numit si Capitala italiana a Craciunului, datorita pietei cu specific de Craciun.
Bolzano este un oras italian cu specific austriac. In centrul orasului veti auzi vorbindu-se germana sau dialectul local.
Din Bolzano puteti ajunge spre munti indiferent de directia in care mergeti, partea cea mai pitoresca fiind cea din sud. Multe cabane montane sunt deschise pana la sfarsitul lunii septembrie, iar informatii puteti obtine de la cluburile alpine CAI si SAT.
Aceasta zona a fost populata de catre romani in secolul XV IHr. Bolzano a fost un centru de comert, datorita localizarii intre Venetia si Augsburg. In 1262 a fost ridicat la nivelul de Stadt (oras).
In 1363 a devenit parte a monarhiei Hapzburgilor. Dupa cel de-al doilea razboi mondial Bolzano a fost anexat Italiei, iar dupa venirea la putere a fascismului germanii au fost supusi unei politici de italienizare.
Dupa decenii de tensiune, acum Bolzano este un oras european international de schi, care gazduieste studenti din toata lumea si multe evenimente culturale.
Orasul candideaza pentru statutul de Capitala Culturala a anului 2019.